Blog

Quinten De Clercq

Reflectie

Project 1

Wat gebeurde er concreet?

Tijdens de eerste lessen/ uitleg die we kregen over project had ik echt veel zin om te beginnen werken voor project om iets uniek te creëren. Maar toen we werkelijk mochten beginnen had talloze ideeën. Een weerstation leek mij iets leuk om te creëren. Hiervoor koos ik verschillende sensoren waaronder een temperatuur-, vochtigheid- en UV sensor.
Ik zocht op hoe een echt weer station eruit zag en bedacht zo hoe ik een perfecte behuizing ervoor kon maken.

Bewustwording en leerpunten

Doordat ik in het begin heel veel problemen had met het configureren van mijn raspberry pi. Waardoor ik een achterstand had in het begin van mijn project weken. Omdat ik niet direct vond waar het probleem zat boekte ik een consult en begon ik alvast aan het zoeken naar een gepaste behuizing. Uiteindelijk dacht ik wel dat alles vanzelf in orde ging komen, maar dat was dus niet zo. Toen ik uiteindelijk alles in orde heb gekregen met mijn raspberry pi zag ik in hoeveel werk er nog moest gebeuren. Ook kreeg ik hetzelfde te horen tijdens één van de toermoment dus het was tijd om te veranderen

Alternatieven ontwikkelen

Na wat ik te horen had gekregen tijdens de toermoment ben ik begonnen met zeer goed door te werken aan mijn project. Ik heb hieruit geleerd dat ik sneller mijn problemen moet oplossen i.p.v. te hopen dat het vanzelf wel in orde zal komen, zodat ik tenminste al iets kan tonen dan met lege handen op een toermoment langs te gaan.

Uitproberen

Nu dat ik goed kon doorwerken aan mijn project wou ik dat mijn volledig core af was tegen het volgende toermoment, hiervoor heb ik stevig moeten doorwerken maar het is toch gelukt. Tijdens het laatste toermoment had ik dan ook wel positieve feedback gehad en te horen gekregen dat ik op schema zat.

 

https://www.instructables.com/id/Weather-Station-9/